Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig at foreldre bare ringer å spør hvor man er uten grunn?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Er det vanlig at foreldre bare ringer å spørr hvor man er uten grunn? Nesten som man vil vite hva man gjør å hvor du er hele tiden?

Besvart 16.05.2018 16:04
 

Svar
Hei gutt 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er noen foreldre som er mer bekymret enn andre og som ønsker å vite hvor ungdommen deres er og hva den gjør til enhver tid. Det kan være skremmende når ungdommen vokser opp og frigjør seg mer og mer fra foreldre. 
I og med at du er 15 år, har du rett til mer frihet enn da du var yngre. 
Kan du snakke med foreldrene dine om dette? Hvis du bestemmer deg for det kan du snakke med dem en dag dere har god tid og ikke blir forstyrret. Si at det er noe viktig du vil snakke med dem om. Da vil de lytte. Kanskje kan du si noe positivt først, at du er glade i dem og at dere stort sett har det bra sammen? Deretter kan du forklare hva du tenker om at de ringer til deg når du ikke er hjemme. Hvis du snakker ut fra hva du tenker, føler og mener om det, kan de ikke si noe på det, for det er din opplevelse av saken. Kan dere inngå en avtale om at du sier hvor du skal, hvem du skal være sammen med og cirka når tid du kommer hjem, at det kan trygge de? 
Etterhvert vil de bli mer vant til at du er ute med venner og de vil slippe opp på regler som innetid og varsling om hvor du er og hva du gjør. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie