Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Vet ikke hvordan jeg skal bli stiv og ha sex siden jeg er lam. 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 18 år som sitter i rullestol fordi jeg er lam fra mitt på magen å ned. Jeg har fått kjærste og vi begge har lyst på å ha sex men jeg vet ikke hvordan jeg skal bli stiv og sånn siden jeg er lam. Vet heller ikke hvordan jeg skal ha sex når jeg er lam. Kan jeg få litt hjelp å tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt

Takk for henvendelsen. Vi her i ung.no får ikke stilt deg oppfølgingsspørsmål, undersøkt deg eller kjenner til journalen din slik at det er vanskelig for meg å svare så godt som ønskelig på dette spørsmålet. Det er helt normalt at spørsmålet og behovet for seksuell kontakt melder seg når man får nærkontakt med et annet menneske. Dette er uavhengig om man har et handicap eller ikke. Har du følelse under nivå med navelen i huden din? Har du klart å få ereksjon? Har du sett hva pasientorganisasjoner sier om seksualitet og nedsatt funksjonsevne? Det er helt sikkert mange som sitter med samme spørsmål og som har erfaringer rundt dette. Ofte kan de som opplever/har opplevde det samme være veldig bra å snakke med. Har du forsøkt hjelpemidler? Fra 2003 har de som har fått vesentlig og varig nedsatt seksuell funksjonsevne krav om støtte til seksualtekniske hjelpemidler. Følges du opp i spesialisthelsetjenesten så vil jeg anbefale deg å snakke med dem om dette. Du kan få hjelp til veiledning, utprøvning og rekvisisjoner på sykehusavdelinger med spesialister i urologi eller nevrologi. Eventuelt så bestiller du time hos fastlegen din for rådføring. Vedkommende kan hjelpe deg til å komme i kontakt med rett instans i nærheten til der du bor for hjelp til bl.a seksualtekniske hjelpemidler dersom det skulle være behov for/ønskelig å forsøke dette. Ikke vær redd, legen er der for å hjelpe deg. Når det er sagt er seksuell kontakt mellom to individer mer enn penetrasjon ved hjelp av en manns penis og opplevelsen av nærhet kan ligge vel så mye i hodet. Både kvinner og menn har flere erogene soner enn selve kjønnsorganet. Du vil kunne tilfredstille en kvinne med oralsex eller andre hjelpemidler dersom du ikke får ereksjon selv. Det er ingenting som er feil, dere må bare tørre å utforske hverandre. Se vedlagt artikkel om seksualitet og nedsatt funksjonsevne med nyttige lenker. 
Vennligst hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksualitet og nedsatt funksjonsevne

To stykker i en seng (colourbox.com)

Alle har rett til en god og trygg seksualitet. Seksuell nytelse og -funksjon kan påvirkes av en funksjonsnedsettelse. Prat om seksualitet og søk kunnskap slik at funksjonsnedsettelsen ikke blir til hinder for en god seksualitet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser