Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvilken rettigheter har jeg når jeg, er 20 år, har funksjonsnedsettelser og tar utdanning på videregående?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hvilken rettigheter har jeg når jeg er 20 år, flere funksjonsnedsettelser og tar et fag på vgs i 3klasse i uka. Klarer ikke jobbe ved siden av disse minuttene på skolen. Har legeerklæring på alt av sykdom. Vil så gjerne være uavhengig av mine foreldre og klare meg mest mulig selv økonomisk. Har lyst til å leve som en vanlig 20 åring, og være med på det jeg klarer, men alt koster jo penger..... Vil gjerne fullføre videregående, men syns det blir vanskelig pga penger. Slutter jeg på skolen kan jeg få arbeidsavklaringspenger, men pga at jeg går 45 MINUTTER PÅ SKOLEN I UKA får jeg ingenting. Synes det er veldig merkelig at jeg ikke har noen rettigheter økonomisk. Jeg blir jo straffet fordi jeg vil fullføre studiene mine og få meg en utdannelse! Hva gjør jeg???

Besvart 21.12.2017 12:52
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss.

Så bra at du ønsker å fullføre videregående, det håper jeg du klarer.

I utgangspunktet så er det lånekassen som skal  være behjelpelig økonomisk så lenge du er under utdanning. NAV bistår i utgangspunktet ikke, men det finnes selvsagt unntak.

Jeg vil anbefale deg å snakke med en veileder på ditt lokale NAV kontor om hvilke muligheter du har, og hva vi kan bistå med. Legger med en lenke til NAV Ungdom side, her er det mye nyttig informasjon.

 

Håper du finner en løsning, lykke til

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Funksjonshemning i hverdagen

Rullestolbasket

Å få delta i det man har interesse for og være en del av samfunnet er viktig for alle. En funksjonshemning kan noen ganger være til hinder, men mye er mulig hvis man bare tenker annerledes og tilrettelegger litt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser