Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli lærer når jeg har tinnitus?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har fått tinnitus. Jeg har kommet inn på Grunnskolelærer 1-7 klasse. Skal begynne nå i høst. Jeg er veldig usikker om jeg kan bli lærer nå, spesielt for de yngste barna pga tinnitus. Har jeg noen rettigheter til tilrettelegging av praksis? Evt hva kunne det ha vært? Er veldig fortvilt... Hadde gledet meg til å begynne å studere dette. Er redd for fremtiden min også. For jeg har ikke så høyt snitt, så er vanskelig for meg å komme inn på noe annet. Kan man bli uføre pga av dette? Evt jobbe 50 % eller mer eller mine, og være 50 % uføre? Vil ikke bli uføre... Har vokst opp hvor vi ikke hadde så mye penger, så jeg har lyst til å få meg en jobb der jeg kan tjene godt og samtidig trives, noe jeg er sikker på at jeg vil som lærer. Jeg liker barn, men er redd dette med tinnitus vil hindre meg. Beklager litt rotete innlegg. Mvh Æ

Besvart 08.08.2018 20:54
 

Svar
Hei

Først, gratulerer med å ha kommet inn på lærerutdanningen! 

Det er forståelig at du blir litt bekymret for yrkesvalget når det er slik at du har en hørselshemming som tinnitus. Synes likevel det er litt tidlig å ta alle sorger på forskudd. Det er lite sannsynlig å bli arbeidsufør pga tinnitus, men det er så klart viktig å finne en jobb hvor en kan fungere på tross av sin hørselshemming. 

Det er vanskelig for oss på ung.no å gi deg gode svar på det du spør om. Vil i første omgang råde deg til å ta kontakt med skolen hvor du har fått studieplass, for å undersøke om de har erfaringer med hørselshemmede i lærerutdanningen. Det finnes også en Landsforening for hørselshemmede som har mye nyttig informasjon på sin hjemmeside, og som du også kan ta kontakt med angående ditt spørsmål. 

Lykke til!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Her har vi samlet flere spørsmål og svar slik at du får en bedre oversikt over dine rettigheter.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser