Hopp til hovedinnholdet

Hva er blotting?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ett par spørsmål 1. Hva er blotting. 2. Kan en gutt møte en eldre mann for å ha sex? 3. Jeg liker andre gutters rumper og undertøyet til de, har flere ganger åpnet undertøyskuffen dere og sett på de, betyr det at jeg er homo?

Besvart 13.02.2018 15:58
 

Svar
Hei gutt 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
1. Blotting er når en person får nytelse ved å vise fram kjønnet sitt til en som ikke vet at det kommer til å skje. 
2. Det er noen gutter som møter eldre menn for å ha sex. Hvis gutten er under 16 år er det ikke lov. Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Når en voksen mann har sex med en som er under 16 år, regnes det som overgrep/voldtekt. Det er den voksne som har ansvaret for at det ikke skal skje. 
Loven beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk. 
3. Du kan helt fint like andre gutters rumpe og undertøy. Det gjør deg ikke til homo. Om du er homo eller ikke er vanskelig på svare på.
Hvis man klarer å skille mellom hvem man forelsker seg i og hvem eller hva man tenner seksuelt på, kan det være til hjelp.
Mange fantaserer om seksualitet med personer av samme kjønn og onanerer til fantasier av samme kjønn, men blir ikke forelsket i personer av samme kjønn. Man kan se på det som seksuell tenning. Mange tenner på seg selv, sin egen maskulinitet og kjønnet sitt.
Hvis en ønsker å være sammen med personen, være nær, få oppmerksomhet og bli sett, at man blir varm og får gode følelser, er man kanskje forelsket. Å bli forelsket i personer av samme kjønn er kanskje kriteriet på om man er homofil.
Det er ikke sikkert at man en gang for alle kan definere seg selv. Man kan forandre seg, forandre hvilke kjønn man forelsker seg i og seksuell tiltrekning kan også forandre seg.
Det er bare du selv som kan bestemme hvilken definisjon du føler deg mest hjemme i. Ta deg god tid på å finne ut av hva som kjennes riktig for deg. Bli kjent med kroppen og kjønnet ditt. Da vil du bli tryggere på deg selv. Etterhvert som du også blir kjent med andre mennesker, blir forelsket eller opplever andre gode følelser, vil du bli tryggere på hvem du er, hvilke seksuell identitet du har.
Du kan snakke med helsesøster på skolen, en fagperson på helsestasjon for ungdom eller du kan ringe Ungdomstelefonen. Da får du mulighet til å reflektere og samtale om dette, og du vil bli mer klar over hva du tenker, føler og mener. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet, og eventuelt svaret her, hvis det er til hjelp. Da har dere et godt utgangspunkt for en samtale. 

Jeg håper dette er svar på det du lurte på og at det er til hjelp for deg!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil