Hopp til hovedinnholdet

Jeg er homofil og har sex hele tiden, vil det alltid være sånn?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei, jeg er homofil og alle i min familie støtter meg, på den siden er jeg kjempe heldig og er fornøyd med livet generelt. pga jobb har jeg og min familien flyttet til en europeisk storby hvor det oser av homosex i alle kanter - for å si det mildt. jeg er siden da blitt en skikkelig "horegutt" som besøker klubber og ligger sammen med eldre gutter/menn som jeg møter via mobilapper. Jeg føler et umattelig behov for sex, det er så å si det eneste jeg bryr meg om. Jeg har og begynt å ha ubeskyttet sex. Jeg synes at det er deilig men beskymrer meg litt og samtitig, jeg liker å ha sex, men det tar for mye plass i livet mitt akkurat nå .. kommer det til å forsvinne en dag eller blir jeg slik for alltid ? Jeg liker det veldig samtidig som jeg beskymrer meg litt fordi det kanskje ikke er det vanlige ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18!

Takk for spørsmål.

Det er forståelig at du har mye sex når du både kan leve åpent og fritt som homofil og treffsteder for homofile er lett tilgjengelig. I tillegg er du ennå i puberteten. Alt dette gjør at en kan kjenne seg kåt og klar for sex hele tiden og bruker enhver anledning til å treffe noen for sex.

Å ha mye sex er i seg selv ikke noe å være urolig for. Etterhvert som du blir eldre og kommer deg gjennom både puberteten og den første fasen av det å leve åpent som homofil, vil du merke at den mest intense kåtheten dabber av og blir enklere å håndtere. 

Det som derimot kan være ok å tenke litt over, er hvordan du har sex. I spørsmålet ditt, forteller du at du har begynt å ha ubeskyttet sex. Gutter som har sex med gutter utsetter seg for en svært mye større smittefare enn gutter som har sex med jenter. Risikoen er derfor stor for at du kan bli smittet av seksuelt overførbare infeksjoner som klamydia, gonore, syfilis, hepatitt og hiv.

Får du ikke til å bruke kondom, er det noen ting som det er ok å få gjort:

- Snakk med lege og be om å få vaksine mot hepatitt a og b. Hepatitt er en betennelse i leveren. Denne smitter gjennom seksuell kontakt og får du de tre vaksinene som trengs for å få beskyttelse mot infeksjonen, trenger du ikke å tenke på det.

- Avhengig av hvilket land du er i, kan du kanskje få det som kalle PrEP - Pre eksponeringsprofylakse. Det er tabletter som en tar daglig for beskyttelse mot hiv smitte. I Norge og Frankrike får gutter som har sex med gutter denne medisinen gratis, i andre land er den tilgjengelig om en betaler det selv.

Er dette noe du trenger å diskutere med noen, kan du sjekke ut denne chatten: YouChat

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv