Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 er bifil men familien aksepterer henne ikke

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg fant ut at jeg var bifil da jeg begynte på ungdomsskole. Jeg er sikker på at jeg ikke likte jenter, men jeg fikk en ny jentevenn og jeg begynte faktisk å like henne. Hun er den eneste av jentene jeg liker. Etter en stund sa hun at hun liker meg og, men vi kan ikke bli sammen. Hun er åpen om det, men det er jeg ikke. Hun har venner og familie som er der og støtter henne, mens familien min hater folk som er sånn. Problemet er at familien min er religiøse! Veldig! Jeg er Kristen og tror på Gud, men det gjør så vondt å høre hverdag at mamma og pappa hater oss( vi som er bifil osv). Jeg begynt å hate meg selv og det eneste jeg gjør er å låse meg inne på rommet. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil virkelig forsvin fra alt det her...jeg vil dra langt bort, men jeg er for ung...

Besvart 28.06.2018 19:05
 

Svar
Hei jente 15

Aller først så er det utrolig hyggelig å høre at du liker en jente og at hun også liker deg! Gratulerer! Jeg håper du vet at det er helt ok og helt normalt å like jenter, selv om foreldrene dine ikke aksepterer det. Og at det faktisk går an å være bifil og samtidig være religiøs. Det er det mange som er.

Gud elsker alle mennesker, uavhengig av hvem de elsker og hvem de er. Alle mennesker er skapt i Guds bilde, og hvorfor skulle Gud egentlig skape noen han hater? Nå vet jeg ikke hvilken menighet du og foreldrene dine tilhører, men det finnes jo mange menigheter som er vennlig innstilt til skeive. Det er ikke sånn at alle som er religiøse hater homofile, bifile, transpersoner og andre skeive. Den Norske Kirke har jo til og med nettopp åpnet for at likekjønnede kan gifte seg i kirken!

Når du kjenner at noe er riktig og viktig for deg, som at du nå har innsett at du er bifil, så kan det være fint å først være rundt mennesker som støtter deg for den du er, før du forteller om det til de du vet kommer til å mislike det. Alle trenger folk som kan støtte når man har det vanskelig. Og når man er helt i begynnelsen av det å komme ut av skapet så er det lurt at de første man sier det til er folk man vet kommer til å reagere positivt. Sånn at det ikke blir så skummelt å komme ut at man ikke tørr å gjøre det igjen!

Jeg vet at kirkegruppen KFUK-KFUM er veldig aksepterende, og de pleier å arrangere leirturer og treff rundt omkring i landet. Du kan lese litt om hva de mener om det å være skeiv og religiøs ved å klikke her. Du kan også ringe Ungdomstelefonen på 400 00 777, for å snakke om det å være skeiv og religiøs. Vi på Youchat har alle erfaring med å forelske oss i en av samme kjønn, og flere av oss som sitter her og chatter kommer fra religiøse familier og miljøer. Når du logger på kan du for eksempel spørre om å snakke med noen som har erfaring med det. Youchat har åpent mellom 1730 og 2030 hver torsdag og mandag. 

Masse lykke til!

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil