Hopp til hovedinnholdet

Dro til en fyr jeg hadde møtt på nettet, og vi røyka. Ble rusa, klarte ikke å si nei, føles som om jeg ble voldtatt

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er aktiv på datingappen tinder og har vært i møtet med fler. Sist gang følte jeg meg såpass trygg på megselv at jeg kunne reise hjem til han fordi jeg er flink til å si nei. Denne gangen fikk jeg det beste førsteinntrykket og vi hadde pratet på nettet ganske lenge før vi møttes. Etter en times tid tente han en "spliff" altså marijuana og tobakk. Jeg har røyket mye tidligere og det eneste som var nytt var at det ikke var fra min personlige selger, men noe han hadde. Jeg har aldri blitt så borte noensinne, selv ikke av mye alkohol. Så skjedde det jeg krysset fingrene for at ikke skulle skje. Og denne gangen klarte jeg ikke si nei. Jeg klarte så vidt å reise meg opp uten å svimle ned igjen. Dette er min fjerde sexpartner og den første jeg har hatt sex med uten å ha møtt før. Jeg hadde ikke kondom så det var også første gang uten det. Etter det har han heller ikke villet prate med meg og jeg sitter igjen med en følelse om at jeg har blitt voldtatt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å møte ukjente mennesker og samtidig benytte narkotika, er forbundet med stor risiko for å bli utsatt for noe en ikke har kontroll på selv. Dersom den du møtte skaffet seg seksuell omgang med deg når du var ute av stand til å motsette deg dette, fordi du var påvirket av narkotika,  så er dette å anse som voldtekt. Du kan anmelde dette. Politiet kan kontaktes ved å ringe 02800, eller ved å møte opp på nærmeste politistasjon. Jeg råder deg til å anmelde det som har hendt.

I tillegg sitter du igjen med en dårlig følelse av å være voldtatt - og det må være vondt å være deg akkurat nå, etter dette. Jeg råder deg til å ta kontakt med noen profesjonelle for å få pratet om det som har hendt. Jeg anbefaler deg å gå til nærmeste helsestasjon for ungdom - de kan hjelpe deg med en helseundersøkelse (siden det ikke var kondom inne i bildet, er det lurt å undersøke både for seksuelt overførbare sykdommer og graviditet), og samtale om hvordan du har det med dine følelser etter dette.

Det du forteller om er veldig bekymringsfullt, og jeg håper du tenker at det er viktig å passe på seg selv videre framover - det som har skjedd er ulovlig og helseskadelig, og var ikke din feil. Jeg håper at du oppsøker noen for å prate om hvordan du kan passe på deg selv og være nøye med egen sikkerheit videre framover. 

Håper dette svaret var nyttig for deg!

Vennlig hilsen Politiet, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy?

RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Sett noe ulovlig på nett? Tips politiet!

Tips politiet

Har du sett noe ulovlig eller blitt utsatt for noe ubehagelig på nettet? Tips politiet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep