Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få forhold til å vare?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! :) Jeg er en jente på 13 år. Jeg har allerede hatt samleie med flere eldreårige, altså noen få år eldre enn meg, men ikke over 16. Jeg har vært i et ordentlig forhold, som varte i en måned, der det gikk i oralsex, analsex osv. Doggystyle er best. Men alle de andre som har vært i en one-night-stand med har liksom bare kjørt en sjapp runde, før de så har gått. De har dumpet meg. Jeg har fetisj på eldre, og takler ikke å holde meg til gjevnaldrene gutter, fordi de fleste ikke har ønsker om sex. De fleste har forlatt meg, hvordan kan jeg få det til å vare?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.

Jeg forstår ut fra det du skriver her at du helst vil være sammen med noen som er eldre enn deg, og at du ønsker å ha sex. Du forteller her at du har opplevd at en del av de du har vært sammen med har dumpet deg etter sex. Det er ingen god opplevelse.

 

Du ønsker at forhold skal vare, men du vet ikke hvordan du skal få det til.

Jeg synes det er bekymringsfullt at du som er så ung har sex med eldre gutter, selvom de ikke er over 16 år. Ut fra det du skriver her får jeg tanker om at de utnytter deg, og det er ikke bra. Det er ikke greit! Den seksuelle lavalderen er 16 år.

Hva tenker du skal til for at et forhold skal vare? Hva slags forhold vil du ha? Hva tror du skjer når du er sammen med så mange gutter, og de kun er ute etter å ha sex?

Jeg vet ikke fasiten på hvordan man får forhold til å vare, men jeg tenker at du kanskje må begynne å sette grenser for hvem du er sammen med, og hva du er med på. Du bør ikke, slik jeg ser det, bare være sammen med noen for en natt, eller for å ha sex en gang. Jeg tror at du da vil ødelegge muligheten for å ha forhold som varer over tid fordi guttene tenker at alle er sammen med deg bare for sex. I tillegg skjer det noe med følelsene dine. Hva føler du for de guttene du er sammen med?

Jeg vil råde deg til å snakke med helsesøster, eller ta kontakt med helsestasjonen for ungdom for å ha noen å snakke med om det du skriver om her.

Det er risiko ved å være så ung som deg, og ha sex med mange forskjellige partnere. Jeg håper i det minste at du beskytter deg mot graviditet og kjønnssykdommer.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bildespredning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bildespredning