Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble fingret mot min vilje

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 8 klasse, og bruker ikke å være mye med 9 klassinger, men for en stund siden begynte alle guttene fra 9 klasse å henge sammen med meg uten grunn. Jeg tenkte ikke så mye over det, men så begynte alle hviske bak ryggen min og jeg visste ikke va det var. Jeg likte ikke å være sammen med de guttene i 9 klasse lenger siden de var så hardhendt hele tia og skulle alltid ta på meg men de var jo likens mot de andre 9 klasse jentene også men de brydde seg ikke. Men en dag hadde jeg med meg hjem en av guttene, vi satt å så på TV da han plutselig bare holdt meg fast og begynte å kysse meg jeg var så redd at jeg bare gjorde ingenting, han begynte også å fingre meg og jeg sa ingenting. Det gjorde så vond at plutselig kom det ut et "AUUU" han spurte om det gikk bra, og jeg spurte om han kunne slutte men han sa det var min feil som var sammen med 9.kl gutter, så jeg ble redd og lot han forsette. Jeg har ikke sagt dette til noen for jeg var jo med på det, er dette min feil?

Besvart 06.05.2018 08:28
 

Svar
Hei

Tusen takk for din henvendelse til oss.

Du skriver å forteller til oss om en episode du hadde med en som gikk i 9. klasse. . Vi skjønner at det kan være vanskelig å vite hvor sine egne grenser går innimellom, og at det da kan oppstå situasjoner man egentlig ikke har lyst til. Men det var ikke greit av han å utnytte deg når han burde ha forstått at dette var noe du ikke ville. Når en skal kysse, bli tatt på er dette noe som skal være gjensidig . Så når du har sagt nei , skal han slutte.. Når han ikke gjør dette kalles det et overgrep, og det er ikke lov.

 

Vi vil anbefale deg å snakke med en voksen du stoler på ! Det kan være helsesøster, lærere , foreldre, eller en annen voksen du stoler på. Du kan også ta kontakt med Alarmtelefonen for Barn og Ung på telefon 116 111, eller nettadresse www.116111.no  Eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000, eller nettadressewww.incest80057000.no
Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep