Hopp til hovedinnholdet

Jeg har forsøkt å fortrenge en opplevelse fra barndommen.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et problem angående en opplevelse jeg hadde i barndommen. Jeg har forsøkt å fortrengt minnet helt siden det skjedde, men har den siste tiden tæret veldig på meg. Jeg husker ikke hvor gammel jeg var eller hvor mange ganger det skjedde. Men det jeg husker at at moren min tar på brystene mine, og "beføler" brystvorten min. Jeg syns å huske det skjedde et par ganger, å hver gang satt vi i bilen hennes. Jeg kan huske at det var på barneskolen, men ikke når. Moren min sliter mye psykisk og har ikke vært der for meg gjennom barndommen min, ikke faren min heller. Jeg flyttet ut hjemmefra som 17 åring når jeg møtte den nåværende kjæresten min. Jeg har ikke så mye kontakt med henne i dag, ettersom jeg prøver å droppe kontakten. Men vet ikke hva jeg gjøre for å "glemme" dette. Jeg syns det er ekkelt og en grusom ting å tenke på..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss om de vonde opplevelsen du har fra barndommen din. Jeg syns det er så modig av deg å fortelle til oss hva du har blitt utsatt for og hvordan dette påvirker deg i dag.

Det er ikke greit det moren din gjorde mot deg. Det at hun selv har vært syk kan ikke rettferdiggjøre det å beføle barn mot deres vilje. Det er helt normale reaksjoner du kjenner på i dag på unormale hendelser.

Jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med noen om det du har opplevd og om hvordan du plages med dette i dag. Det å snakke om det som har hendt vil gjøre at du får sortert i det og bearbeidet. Da er det lettere å gå videre i livet enn og forsøke å glemme det.

Du kan snakke med fastlegen din og få henvisning til psykolog eller du kan snakke med helsesøster på helsestasjon for ungdom.

Det er ikke din skyld det du opplevde!

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt!

God klem til deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep