Hopp til hovedinnholdet

Noen bruker bildet mitt på yellow. Hvordan sletter jeg dette?

Jente 15 år
 

Spørsmål

En venn av meg så et bilde av meg på yellow. Jeg har aldri hatt yellow og på bilde sto det at ho het Sofie, jeg heter ikke det. Bildet var tatt fra Facebook brukeren min, og det var det eneste bilde jeg hadde der. Det ble vist til meg for ca.1 år siden, men jeg tenkte det sikkert ville forsvinne av seg selv og at det var lite jeg kunne gjøre uansett. men nå har noen funnet det igjen. Jeg er redd for hva denne personen kan gjøre mitt bilde på brukeren dens, hva skal jeg gjøre for å fjerne det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Hvis det er slik at du har funnet en falsk Yellow-profil (også kalt Yubo) så er det mulig å rapportere denne inn til administratorene.
Forsøk å finne den falske profilen og ta et skjermbilde av den. Skriv ned så mye informasjon om profilen som mulig som f.eks. brukernavn. Dette kan hjelpe Yellow i å finne den falske kontoen.

Du kan rapportere inn kontoen via denne linken: support.yubo.live/hc/en-us/requests/new
Det kan være greit å få hjelp av en voksen som du stoler på, da du må skrive på engelsk for å rapportere inn den falske profilen.

*Skriv inn din e-post adresse
*Velg “Yubo user” under “Who you are”.
*Velg “Report a safety concern” under “Type of issue”
*Velg “Another Yubo account is pretending to be me” under “Type of safety concern”.
*Under “Yubo username” så ønsker Yubo ditt tlf. nummer dersom du har profil. Hvis du ikke har en Yubo profil så lar du dette stå tomt.
*Under “Description” så forklarer du på engelsk at du/noen venner av deg har funnet en falsk profil av deg på Yubo (Yellow). Husk å skrive alt på engelsk.

Legg med vedlegg av profilen.Vennlig hilsen slettmeg.no, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett