Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sendt nudes til en som er yngre enn meg, hva skal jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har gjort noe såm jeg angrer ekstremt mye på. Det var en jente såm løy åm alderen å sa at hun var 2002 modell akkurat såm meg. Jeg sendte bilde av det der nede får hun spurte å hun sendte bilder til meg også. Men etter en stund sa hun til meg at hun var 2004 modell. Jeg er så redd for å bli anmeldt. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 06.12.2018 16:36
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 16 år!

Jeg forstår at du angrer på at du har sendt nudes til en yngre jente. Uansett hvilken alder mottakeren har er det i grunn ikke lurt å sende nudes.

Slik jeg forstår det så spurte hun om du kunne sende henne nudes. Dessverre gjelder ikke et slikt samtykke fra en som er under 16 år. Det vil si at selv om hun sa at hun ville ha nudes av deg har du ikke lov å sende det.

Hvis du har bilder av henne på telefonen din eller andre steder bør du slette dem. Det er ulovlig å ha nudes av andre. På grunn av hennes alder vil det regnes som barneporno.

I utgangspunktet kan du bli anmeldt for å ha sendt nudes til jenta, selv om hun sa at hun ville det. Det er ikke så mye du kan gjøre for å eventuelt forhindre det, men om det skulle skje er det lurt at du forteller sannheten. Fortell at du fikk forståelse for at hun var like gammel som deg og at hun spurte om nudes. Du kan også si at hun sendte nudes tilbake.

Det kan være vanskelig å tenke på at dette kan ende i en anmeldelse. Sannsynligvis gjør det ikke det, men det kan være fint for deg å snakke med noen om det likevel. Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Ved å dele tankene dine med helsesøster kan det kjennes litt lettere for deg.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det lov å sende dickpics?

Jente får dickpick

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit