Hopp til hovedinnholdet

Jeg sendte toppløsbilde, og han la det ut på insta

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg møtte en veldig hyggelig fyr på MovieStarPlanet. Han spurte om snappen min, og alt var helt fint. Han var veldig hyggelig, men etter ett par dager begynte han å stille litt rare spørrsmål. Han ba meg ta bilde av rumpa mi og flere intime steder. Jeg sa alltid nei, men han begynte å mase mer og mer. Til slutt sendte jeg han ett bilde av rompa mi (med klær). Også sa han at jeg hadde en veldig fin kropp og sånn, så da ble jeg jo veldig glad. Jeg begynte å sende flere sånn bilder, og alt var helt fint. Etter aat vi hadde snakket i noen uker bestemte jeg meg for å vise litt mer av meg, han ble veldig glad å sa at jeg hadde en veldig fin kropp og at jeg var veldig sexy. Så etter alt dette sendte jeg ett topløst bilde, han åpnet ikke snappen med en gang. Noen dager etterpå, så hadde jeg stått opp og gjort meg klar for skolen. Når jeg skjekket mobilen, fant jeg ut at han hadde screena bildet. Jeg ble veldig frustrert og ba han om å slette bildet med en gang. Han la det ut på insta...

Besvart 09.02.2019 17:29
 

Svar
Hei

Kjære deg, så kjipt å høre at du har opplevd dette. 

Det han har gjort er ikke greit, og det er IKKE din feil. Det er så utrolig dårlig gjort å utnytte andre på den måten. Fordi han fikk deg til å stole på han og fordi han brukte fine ord for å manipulere deg. 

Det han har gjort er heller ikke lov. Og du har rett til å anmelde han. Siden du er under 18 år, regnes bildet av deg som bilde som seksualiserer barn, dette er ulovlig å ha og å dele. Dersom du ønsker å gå til politiet så noter ned alt av info du har om brukeren og han. Også Instagram profilen hans.

Det er veldig lurt å snakke med en voksen om dette, slik at du kan få hjelp og støtte. De hjemme vil sikkert gjerne hjelpe deg, du kan også snakke med helsesykepleier på din skole, eller læreren din.

Du kan lese mer om deling av nakenbilder og hva politiet kan hjelpe deg med på  DELBART

Jeg heier på deg!!!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett