Hopp til hovedinnholdet
Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)
Nervøs jente (colourbox.com)

Det dunker i underlivet når jeg har hatt orgasme

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Prøver igjen. Fikk ikke svar sist.... Lurer på hvorfor - hver gang jeg har hatt en orgasme så dunker det veldig nedentil, ikke at det er vondt. Men behagelig. Men bare lurer på hvorfor der skjer? Kan teleopperatører se hva man er innpå på nettet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!
Takk for at du skriver til ung.no.
Opp mot og etter en orgasme skjer det noen tydelige endringer i hele kroppen. Pusten blir raskere, pulsen stiger, og sentralnervesystemet kjører for fulle mugger og sender nytelsessignaler til belønningssenteret i hjernen. Under seksuell opphisselse blir kjønnsorganene fylt med blod. Hos mannen medfører dette reisning, og hos kvinnen svulmer skjeden opp, og slimhinnene blir fuktige. Selve orgasmen består, både hos kvinner og menn, av raske muskelsammentrekninger i bekkenmuskulaturen og muskulaturen omkring kjønnsorganene. Og dette gjør at du kan kjenne dunking i underlivet etter orgasme når blodmengden og trykket i skjeden går tilbake til det normale igjen.
Jeg legger ved en artikkel du kan lese mer om orgasme.

Teleoperatører kan se hva du er inne på på nettet, dersom det er mistanke om at det foregår noe ulovlig, f.eks nedlastig av barneporno. Men dette er trolig ikke noe som skjer i hverdagen med "deg og meg"

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Orgasme

Orgasme

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex