Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt at det svir etter sex? Om man ikke hatt det så mange ganger?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Er det normalt at det svir etter sex? Om man ikke hatt det så mange ganger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Nei, det skal ikke svi etter samleie. Hvis det svir er det sannsynligvis fordi du ikke er nok seksuelt tent. Da er skjeden tørr og trang og friksjonen fra penisen kan lage små rifter og sår som svir. For at samleie skal kunne gi noen gode følelser, må du først bli seksuelt tent, deretter beholde den seksuelle tenningen under samleiet. da er skjeden våt og utvidet. Væsken og den utvidete skjeden beskytter mot friksjon. 
 
Mange kjenner lite eller ingenting når de har samleie. Det er fordi det er få nerver i skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden også er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver i skjeden ville det være uutholdelig smertefullt å føde. 

Men man kan lære seg å like penetrering etterhvert, og noen liker det med en gang. Den letteste måten å få orgasme på er ved stimuli av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie.

Kanskje de vedlagte artikkelen kan være til hjelp? 

Snakk med partneren om hva du liker. 

Hvis det svir når du tisser, kan det være at du har urinveisinfeksjon. Det er vanlig hvis man ikke tisser etter samleie. Hvis man tisser etter samleie, skylles eventuelle bakterier ut med urinen, og man unngår at de kommer i urinblæren og forårsaker infeksjon. Hvis du tror du har urinveisinfeksjon, kan du snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende, misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex