Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kjæresten min sliter litt med å få penisen inn under samleie, er det normalt når det er første gang?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og kjæresten min sliter litt med å få penisen inn under samleie. Selv om vagina er veldig våt og vi bruker lang tid på foreplay først så får vi den bare litt inn, og det gjør litt vondt, og ganske vondt om vi prøver å gå dypere. Ingen av oss har hatt sex før så vi lurer litt på om dette er normalt første gang? Når vi prøver å ha sex har vi selvfølgelig kondom, men jeg lurer også på om man kan bli gravid av precum i nærheten av vagina, sånn om den glir forbi uten å faktisk penetrere ordentlig? Tusen takk for hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det du beskriver er ganske vanlig å oppleve første gang man har sex. Det er ganske normalt å trøble litt, men når man har prøvd å ha sex noen ganger går det seg til. Samtidig er det viktig at dere stopper når det gjør vondt. Det er fint at dere bruker god tid på vorspiel. Et langt vorspiel med masse klining og beføling av hverandres kroppen vil gjerne føre til at du blir våt i skjeden. 

Dersom man har penis en kort periode inni skjeden, så kan precum inneholde nok sædceller til at ei jente kan bli gravid. Hvis penis ikke har vært inni skjeden kan man ikke bli gravid.

Les mer i artiklene under.


Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex