Hopp til hovedinnholdet

Er det noen prevensjonsmetode to jenter kan bruke og hvordan kan vi ha sex?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om de finst noen prevangsjons middel får jenter når to jenter har sex. Får å ikke få kjønnssykdommer osv. Å eventuelt noen måter jenter kan ha sex på.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17!

Takk for spørsmål.

Det finnes ingen gode prevensjonsmidler for å beskytte seg mot smittsomme sykdommer når to jenter har sex sammen. Noen jenter bruker slikkelapp, men den er vanskelig å bruke og gir derfor svært dårlig beskyttelse. Du kan lese mere om slikkelapp i vedlagte artikkel.

Jenter kan ha sex samme på veldig mange forskjellige måter. En kan kysse, kline, massere og fingre hverandre. En kan gi hverandre munnsex. Jenter kan også like "sakse" sammen; at man ligger mellom bena til hverandre (motsatt vei) med kjønnsorganene sammen og gnikker mot hverandre slik at klitoris blir stimulert. Noen jenter liker å få skjeden og/eller endetarmen stimulert av dildo eller andre sexleketøy, mens andre ikke er så opptatt av det. 

Uansett hva det er en har lyst til å gjøre med noen andre, er det viktig å finne ut hva det er du liker og trenger av stimuleringer for at du har det godt. Når du har funnet ut av det, er det fint å snakke sammen med hun du skal ha sex med og sjekke ut om hun vet like mye om hva hun liker. Da blir sex en god opplevelse for dere begge.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slikkelapp

Jente ligger i senga

Ved ubeskyttet oralsex kan seksuelt overførbare infeksjoner smitte fra kjønnsorganet til munnen – og omvendt. Men visste du at det finnes beskyttelse du kan bruke?

Les mer

Hvordan har homofile sex sammen?

To jenter kler av hverandre (colourbox.com)

Mange lurer på hvordan to gutter eller to jenter har sex med hverandre. Noen vet med seg selv at de er homo eller lesbisk, men tør kanskje ikke sjekke noen opp fordi de ikke vet hva som så skal skje. Så hva gjør de egentlig?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil