Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Eg føler noe under onanering men ikkje noe under samleie.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Eg er nå i eit 12mnds forhold og har hatt samleie med min partner veldig mange ganger men hver gang vi har sex så føler eg absolutt ingenting, eg ser tydlig at eg får orgasme siden det ofte renner sæd ut av vaginaen hennes men eg føler ikkje engang at eg får orgasmen. Når eg onanerer så føler eg ein del på selve penishode og eg føler til og med orgasmen. Eg begynte å onanere på ordentlig noen måneder inn i forholdet. Tidligere har eg ikkje følt noe men det var muligens grunnet at eg hadde aldri prøvd med noen slags form for lube/glidemiddel. Dette er ikkje noe eg lar påvirke meg som person men det er noe eg konstant går og tenker på og ikkje helt forstår. Eg snakket med en lege i slutten av 2016 men dette var til og med før eg visste at eg kjente noe under onanering med glidemiddel. Legen sa eg hadde "nedsatt følelse" men det gir ikkje mening siden eg føler noe under onanering men ikkje føler noe under samleie. Om dere kan hjelpe meg med å forstå dette hadde det vært fint.

Besvart 12.08.2017 15:49
 

Svar
Hei gutt 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er en del som har nedsatt følelse på penishodet og som strever med å føle noe under samleie. Noen har vendt seg til en onaniteknikk med et hardt grep og en rask takt når de onanerer. Dette er vanskelig å etterligne gjennom samleie bevegelsene. Skjeden er myk og takten er saktere.
 
For å nyte seksualitet med seg selv og også kjæresten, er det viktig at du blir ordentlig seksuelt tent. Slik jeg forstår det, er du nylig begynt å onanere. Når du skal onanerer for deg selv, og når du er sammen med kjæresten er altså den seksuelle tenningen viktig. Tenk gjennom hva det er som tenner deg. Tanken er fri og du kan tenke på akkurat det du vil. Det en tenner på, seksuelle fantasier, kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva du tenker på, fantaserer om, når du onanerer. Mange lager seg "historier" over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikler de, og legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Her kan du øve for deg selv. Målet er at penisen blir ordentlig stiv og at du øver på å føle den seksuelle lysten. 
 
Hvis man er omskåret kan man ha nedsatt følelse på penishodet. Det er fordi penishodet blir utsatt for friksjon fra klær og bevegelser og dermed blir mindre følsomt.
 
Du kan prøve å øve opp følsomheten på penishodet. Når du onanerer kan du starte med forsiktige stryk og berøringer på penishodet, gjerne med litt glidemiddel. Et ekstra følsomt område er der strengen møter penishodet, akkurat i V- en, frenulum (menns F-punkt). Du kan stryke forsiktig med en fingertupp, og kanskje kjenner du dette bedre enn rett på penishodet? Hvis du liker dette, har du funnet et godt område å stimulere. Når du skal onanere må du sikre deg at du er ordentlig seksuelt tent. Vent så lenge som mulig før du onanerer, mens den seksuelle tenningen øker. Når du ikke kan vente lengre, kan du øve seg med et mer forsiktige grep og en saktere takt. Øv når du onanerer.
 
Du kan la være å onanere på noen dager før du skal ha samleie med kjæresten. Da øker den seksuelle lysten og spenningen i kroppen og du blir lettere tent. Da vil det bli lettere å både opprettholde ereksjonen og få orgasme.  
 
Når dere skal ha samleie, kan dere onanere deg til du nærmer deg orgasme. Prøv å ha et løsere grep og ikke så raskt takt. Onaner helt til penis nesten er inne i skjeden. Avtal stilling på forhånd for å spare tid. Hvis denne nye metoden blir et mønster, vil du ha mulighet til å opparbeide orgasme med gode følelser.
 
Produsenten av en spray som inneholder aminosyrer, mener denne øker blodtilstrømningen til penishodet, som igjen øker følsomheten. Det er viktig at du vet at det ikke finnes noen dokumentert effekt! Hvis du vil prøve; Smør på et lite område for å se om du tåler dette. Neste gang kan du legge på et tynt lag på penishodet før du onanerer eller før samleie.
 
Snakk med kjæresten. Det å ha en åpen dialog gjør at du blir tryggere på henne og også på deg selv i situasjonen.
Nyt kjæresten og nyt deg selv sammen med kjæresten!
 
Du kan også snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen om dette. Ta med utskrift/screenshot av det du har skrevet og svaret her, så slipper du å forklare så mye.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex