Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Beskytter p-piller mot å bli gravid.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Kan jeg ha sex med kjæresten om hun bruker p-piller? Begge to har tenkt på det lenge nå, og vi har en trang for å gjøre det. Kjæresten er 13år, og vi er begge klar for det, men vi vil ikke ha barn. Takk på forhånd

Besvart 13.09.2017 16:25
 

Svar
Hei

P-piller er en god beskyttelse mot uønsket graviditet. Det er selvfølgelig viktig at kjæresten din tar p-pillene sine hver dag og til omtrent samme tid for at de skal være sikre, men gjør hun det er skal det mye til for å bli gravid.

Du forteller at dere begge er klare for å ha sex og da forstår jeg at dere har snakket en del om dette, og det er bra. Det er viktig at dette er noe dere er enige i og ønsker å utforske sammen. Jeg legger likevel med en artikkel som handler om det å ha sex for første gang, ta gjerne en titt på denne og vis den gjerne til kjæresten din.


 

Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Hvordan unngå å bli gravid?

No! Med ein gong! Det er i dag. Eg vil snakke med nokon. Ikkje om ei veke. Det er frustrerande å bli avspist med ein timeavtale når du vil ha hjelp. Dette har helsestasjonar for ungdom tatt konsekvensen av - her får du kontakt med lege eller helsesøster på dagen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex