Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Har hatt sex med 12 stykker. Vet ikke hvorfor. Er det mange?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg hadde sex første gang da jeg var 13, jeg har hatt sex med 12 stykker. Og jeg vet ikke hvorfor? Men jeg tenker at jeg er sykt hore og tenker at det er forferdelig mange på 3 år? Er dette mange? Er det noe jeg burde føle skyld for? Jeg tenker bare at jeg er hore å at det er for mange... trenger å få bekreftelse på hvorfor jeg føler dette og hva jeg burde tenke å gjøre

Besvart 14.11.2017 19:54
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Du kan slappe helt av! Det er en del som har noen sexpartnere når de begynner å ha sex. Noen av de, kan som du, ikke si hvorfor det ble slik. Du er ingen hore, men ei vanlig jente som har hatt noen sex-partnere! Du har ingenting å føle skyld for! Det er din kropp og dine avgjørelser! Du har ingen andre å stå til rette for enn deg selv. Hvis noen snakker om dette, spør deg eller kommer med dårlige kommentarer, skal du ikke la dem påføre deg skyld eller skam! Hvis de sier noe, skal du rette ryggen, se de i øynene og svare, at jo, du har hatt sex, og om det var noe de lurte på? Da tar du ikke deres, kanskje skjulte agenda om å påføre deg skam inn i deg, men "leverer" det tilbake til dem. Smil, vær høflig, og ikke la noen få gjøre deg liten. Du skal svare med stolthet og styrke!
Noen har stor seksuell lyst, liker sex med andre godt, og nyter det. Andre har sex med andre fordi de får bekreftelse på at de er attraktive. Noen igjen, gjør det for spenningens skyld. Andre vet ikke hvorfor de har sex med andre, spesielt hvis de ikke nyter det noe særlig. Noen som har sex med andre nyter det ikke, men at det blir en destruktiv atferd, at det blir en måte å straffe seg selv på. Det er noen som er sinte på de hjemme, og at det blir en måte å "hevne" seg på. Noen har foreldre/foresatte som ruser seg eller er voldelige og som også begår overgrep mot barnet/ungdommen. Andre drikker eller ruser seg og tenker kanskje så mye gjennom det å ha sex, men har det bare, når det passer. 
Det aller viktigste er at du vet at det er du som bestemmer over kroppen din og hva du vil gjøre og hva du ikke vil gjøre. Du kan si ja når du vil, og du kan si nei når du ikke vil ha sex.
Du skriver ikke direkte at du angrer på at du har hatt sex med andre. Men hvis du angrer, kan du faktisk begynne på nytt! Du kan gi deg selv blanke ark!
Når man angrer på noe, er det en god metode man kan bruke; ALT-metoden. Den går ut på å arbeide med å akseptere at man har gjort det man har gjort. Det ble som det ble. Deretter tenke gjennom det, og lære av det; hva vil man gjøre igjen, hva vil man ikke gjøre igjen, hva var bra med det man har gjort, hva var ikke bra. Det siste punktet er å tilgi seg selv. Det er mye god helbredelse i å tilgi seg selv. Man kan snakke til seg selv, slik man ville snakket med en god venninne, trøste og støtte seg selv!
Hvis du tenker at du ikke vil ha så ofte sex, eller at du tenker at du vil ha sex i et forhold, kan du ta en pause fra å ha sex med andre. 
Det viser seg at det bare er 1 av 10 av jentene som får orgasme når de har sex på one night stands. Hvis du ikke nyter sexen du har med andre, er det lurt å ta en pause. Pausen kan du benytte til å lære deg og onanere til orgasme, finne ut hva du liker. De fire første artiklene inneholder endel informasjon om det å ha sex med seg selv og andre, hva man liker, etc. 
Når du kjenner deg klar for det, kanskje finner en fast partner/kjæreste, kan dere sammen utforske seksualitet. I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig, snakke sammen om hva man liker og nyter. Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen. Da kommer samleie som en naturlig fortsettelse av seksualiteten. 
Hvis du har hatt ubeskyttet sex, kan du teste deg for klamydia på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen. Det er gratis å teste seg både hos fastlege og på helsestasjon for ungdom.
Hvis du har behov for å snakke om dette, kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her, hvis det var til hjelp. 
Ikke la noen få påføre deg skam. Ta med deg de gode erfaringene. Nyt kroppen og kjønnet ditt. Vær stolt av deg selv og den du er!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onanering? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jeg får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende, misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex