Hopp til hovedinnholdet

Jeg er klar for sex, men redd for at han stikker etterpå, hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg går rett på sak. Jeg vil miste jomfrudommen, fordi jeg føler jeg er klar. Jeg har holdt på med en gutt i snart en måned.Vi holdt på å pule for sånn en uke siden, men siden jeg hadde tatt Activis, codeine piller hadde jeg så mye energi, og han ville at jeg skulle huske, og nyte første gangen. Han har pult fire andre jenter. Men det er lenge siden. Jeg er redd for at han skal pule og stikke. Men til nå virker det ikke som at han skal stikke med det første. Jeg har sugd han og han har fingret meg, men vi har ikke pult ennå. hva skal jeg gjøre? ta risikoen med at han puler og stikker eller vente til jeg er 100% sikker på at han blir?

Besvart 07.12.2017 19:14
 

Svar
Hei jente 14!

Takk for spørsmål.

Du lurer på om du skal ha samleie nå eller vente til du er helt sikker på at han ikke stikker etterpå. Det kan være et vanskelig valg og det vil neste være umulig for deg å vite hva han vil gjøre. Du kan ikke gjøre noe annet enn å stole på det han sier. Men, kjenner du deg usikker på hva han vil gjøre og vet du bil bli lei deg om han stikker, er det smart av deg å vente. 

I spørsmålet ditt, skriver du også at han er opptatt av at du skal ha det deilig når dere har samleie. Det er et veldig godt utgangspunkt for at det skal bli en god opplevelse. Både jenter og gutter tror at om penis kommer inn i skjeden, så vil en få orgasmer. Da er det ok å vite at klitoris må stimuleres for å få orgasmer. Noen jenter liker å stimulere klitoris selv mens partner har fokus på skjeden, andre liker at partner stimulerer begge deler.

Bruk litt tid på å finne ut hva det er du liker og hva som skal til for at skjeden din blir våt og klar. Fører en inn penis før skjeden er klar, kan det oppleves smertefullt og ubehagelig. 

Det er også ok å vite noe om seksuell lavalder. I Norge finnes det en lov som sier at personer over 16 ikke kan ha sex med noen som er under. Les gjerne vedlagte artikkel. 

Og til slutt; ta en tur til helsesøster og få litt veiledning når det gjelder hvilken prevensjon du skal bruke for å unngå å bli gravid. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Føler du deg presset til å debutere seksuelt?

Kommenter gjerne under hva som bidrar til at du føler på dette presset.

Gå til vote

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Spørsmål om onanering? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex