Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør en med sexleketøyet om en har fått påvist klamydia, steriliserer det, eller kaster det?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Hva gjør man med sexleketøy når man har fåtr påvist klamydia? Er det mulig å bli smittet igjen via dette? Isåfall kan de steriliseres eller bør det kastes?

Besvart 22.01.2018 15:57
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for at du kontakter Ung.no

Klamydia kan smitte via sexleketøy, men det er om en bruker det direkte etter at smitten er påført sexleketøyet. 

For å hindre smitte, anbefaler jeg deg å vaske leketøyet i godt varmt såpevann og bruke sprit, eller rensemidler beregne for formålet. Du kan lese mer om dette her og unngå å bruke det før du er ferdig med antibiotika kuren. Da vil du nok være trygg mot å bli smittet på nytt via sexleketøyet.

Ønsker du mer informasjon om seksualitet, anbefaler jeg deg å benytte deg av den anonyme chattefunksjonen til Sex og samfunn. Og sjekk ut de artiklene jeg har lagt ved svaret.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Sexleketøy

En lilla vibrator og håndjern med rosa pels på. (www.colourbox.com)

Kanskje har du lyst å forsøke et sexleketøy når du onanerer eller har sex med en partner, men vet ikke hva du kan bruke eller hvordan du skal få tak i det? Eller kanskje du har funnet noe i skapet til en annen i familien din, men er usikker på om du kan låne det?

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex