Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å få vondt når man får orgasme?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om det er vanlig å få vondt når man får orgasme? Når kjæresten min går ned på meg, og jeg får orgasme, så får jeg bare vondt. Dette skjer ikke når jeg fingrer. Er det normalt, eller burde jeg dra til lege? Takk for svar! Jente, 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Nei, det er ikke vanlig at man får vondt når man får orgasme. Orgasme gir gode følelser.
Kan du tenke gjennom hva som er forskjellen når du selv onanerer og når kjæresten gjør det? Klarer du å nyte at kjæresten stimulerer kjønnet ditt? Føles det godt? Kan det være at han stimulerer for hardt? 
Når du skriver "går ned" på, mener du sannsynligvis at kjæresten gir deg oralsex. Da stimuleres oftest ytre del av klitoris. Du skriver at du fingrer. Med det mener man oftest at man stimulerer inne i skjeden. På hvilken måte får du lettest orgasme, er det ved stimuli av ytre del av klitoris eller inne i skjeden? Du må forklare kjæresten din hva som skal til for at du skal få orgasme, hvis han ikke vet det. Hvis han ikke vet det, kan du vise ham, ved å føre fingrene/fingeren hans, ved å holde din hånd over hans. 
Hvis man ikke er seksuelt tent, kan det være vondt når kjønnet stimuleres. Vedlagt er en del artikler med informasjon som kan være til hjelp for deg. 
Hvis du/dere ikke klarer å finne ut hva det er som skjer, kan du snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Du kan også chatte med helsepersonell på ungdomsklinikken Sex og samfunn.
Hvis dere har hatt sex med andre, må dere teste dere for seksuelt overførbare infeksjoner. Det kan dere gjøre på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen.

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex