Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg er lesbisk eller bifil.

Jente 16 år
 

Spørsmål

OK, så jeg hadde en drøm i natt. Det var om at jeg slikket en jente. Jeg kan bare huske små detaljer, men jeg husker at jeg slikket henne og fingret henne. Jeg kjente henne ikke og det var ikke noe navn i det hele, så det var bare ut av det blå. Senere når jeg tenker på det, blir jeg skikkelig kåt og ønsker og gå tilbake til det øyeblikket. Jeg lurte på om jeg er lesbisk eller bifil eller no. Har aldri hatt en sex drøm før, eller vært forelsket i en gutt. Jeg er ikke forelsket, men litt betatt av en jente på trinnet. Hun vet jeg at er lesbisk. Jeg vet dette er veldig vanskelig og svare på og dere trenger ikke og ha et konkret svar, bare må ha et annet synspunkt i dette. Takk for at dere tar dere tiden til og svare på disse spørsmålene. Min andre gang jeg skriver til dere. Veldig bra at dere gjør dette får ungdommer som meg som lurer på forskjellige ting. Jente, 16 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16!

Takk for spørsmål.

Når en kommer i puberteten, skjer det mye med kroppen; en vokser i høyden, det begynner å vokse hår på deler som før var uten og en begynner å lukte svette, slik at en må dusje hver dag.

I tillegg begynner en å finne ut av hvem en er som person. En blir forelsket og kåt. Noen ganger virker det som om det bare skjer helt av seg selv og en vet ikke helt hvorfor en blir forelsket i og kåt på noen. Både jenter og gutter kan oppleve at alle kjønn er spennende og gjør at en begynner å lure på hvem en egentlig er.

Dette er en del av det å bli voksen og å finne ut hvem en er. Noen har et stort behov for å plassere seg i en bås og kalle seg bifil eller lesbisk. Andre tenker det ikke er så viktig og vil ikke definere seg som noe som helst.

For deg betyr det at du kanskje er bifil, kanskje er du lesbisk. Etterhvert som du blir eldre og gjøre deg flere erfaringer med forelskelser og seksuelle tiltrekninger, så vil det bli klarere for deg hvem du er. Du trenger derfor ikke å bestemme deg nå.

Av og til kan det være ok å snakke med andre på egen alder som har samme tanker som de du tar opp i spørsmålet ditt. Da kan du chatte anonymt med Ungdomstelefonen eller YouChat.

 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex