Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min har ikke like mye lyst på sex som jeg har, hva gjør jeg?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Litt info først: Jeg bor med kjæresten min på studentbolig. Jeg sliter med at hun og jeg har veldig forskjellige "sex-drive". For meg er det ganske viktig å ha sex minst 4-5 ganger hver uke, noe som hun tidvis er veldig uenig i, siden det til tider kan gå 4-5 dager mellom hver gang vi har sex, noe som gjør at jeg sover dårlig, kommer i dårlig humor og får lavere selvtillit ettersom det da føles som at det er meg som er problemet. Jeg har prøvd å ta opp dette med henne ettersom det faktisk gjør meg trist, sur og irriterbar, men da begynte hun å gråte og fikk det for seg at det eneste jeg ville med henne var å ha sex, når faktum er at vi tilbringer masse tid med hverandre, spiser frokost og middag sammen så og si hver dag og henger mye med hverandre ellers også, det er bare at jeg vil gjøre det OG ha sex. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, dette har mye å si for meg, og jeg har hørt at man burde kommunisere i forhold, men da jeg prøvde å ta det opp sa hun at jeg "presser" henne. Hjelp

Besvart 16.04.2018 20:06
 

Svar
Hei gutt 20!

Takk for spørsmål.

Lysten på sex kan variere gjennom ulike deler av livet. I faser der det er mye å gjøre, stress, bekymringer eller andre former for uro, kan dette føre til at en ikke har overskudd til sex.

Bruk av ulike legemidler mot for eksempel psykisk sykdom eller sykdommer i hjerte-, og karsystemet, bruk av ulike rusmidler og anabole steroider kan også redusere lysten på sex. Har lysten på sex forsvunnet eller endret seg brått, er det alltid ok å ta kontakt med lege for å undersøke om det er noe i kroppen som trengs å behandles. Lege kan også endre eventuelle legemidler som gir slike plager. 

Andre ganger kan det være helt andre ting som reduserer lysten på sex. Dårlige sexopplevelser tidligere i forholdet eller sammen med andre tidligere partnere kan ha ført til at en ikke har så god selvfølelse og selvtillit. Tanker om sitt eget utseende, eller om en er misfornøyd med hvordan kjønnet ser ut kan også redusere eller ta bort lysten på sex. 

For å endre seg, er det viktig at behovet og lysten til å endre seg kommer fra en selv. Det er derfor lite du kan gjøre for at hun skal få like mye lyst på sex som det du har. Det du kan forvente er at hun klarer å høre på deg når du forteller om dine behov og hva det gjør med deg at hun ikke viser at hun tenner på deg, at hun ikke tar initiativ til sex.

En god kommunikasjon der en forteller hverandre hva en tenker, føler og ønsker er viktig for at relasjonen skal utvikles og vare. Dette gjelder på alle områder, også det seksuelle området.

Av og til kan det være ok å få hjelp av noen til å snakke om slike spørsmål. Alle kommuner skal ha tilbud om helsestasjon for ungdom, men aldersgrensen kan variere. Sjekk ut om dette er et tilbud dere kan bruke i deres kommune. Kommunen din skal også ha et Familievernkontor, dere kan også ta opp slike temaer der. Et siste alternativ er personer som er utdannet i og trent til å snakke om ulike sexologiske problemstillinger; sexologiske rådgivere. 
Viser hun ingen tegn til å høre på deg eller til selv å få det bedre, er det ok for deg å vurdere om dette er et forhold som er godt for deg å være i eller om du ønsker å gå videre. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex