Hopp til hovedinnholdet

Er det å onanere om en gnir underlivet på en dyne eller pute?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jente på 15 år! Vil man si at man onanerer når man gnir underlivet fram å tilbake på en rullet dyne eller pute? Hvorfor klarer man ikke å stoppe selv om du vil men når du først gjør det er det sjukt deilig. Og er det galt , føler meg sjukt ekkel og rar når jeg har gjort det og føler at ingen andre gjør det. Er det også vanlig å gjøre dette med en bamse?

Besvart 05.06.2018 16:45
 

Svar
Hei jente 15!

Takk for spørsmål.

Det er mange måter å onanere på og i spørsmålet ditt, forteller du om en måte som både jenter og gutter kan synes er deilig og som kan gi orgasmer. En kan bruke puter, dyner, bamser, fingre eller andre ting. 

Puberteten er en periode av livet der det skjer mye med hvordan kroppen er, både inn- og utvendig. Kroppen utvikler seg, blir større og kjønnet vokser og endrer farge. I tillegg begynner en å legge merke til hvem en blir forelsket i og kåt på. Noen sier at i denne perioden virker det som om kroppen koker av kåthet.

Er en ofte kåt, får en lyst til å onanere - gjerne på måten du beskriver. Det gir en så sterke og deilige følelser at en bare vil fortsette og få det bedre og bedre. Stort sett alle onanerer, spesielt i puberteten. Du gjør derfor ikke noe galt eller merkelig. 

Les gjerne vedlagte artikler for mer informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex