Hopp til hovedinnholdet

Startet på p-piller, og ha nå brun utflod, hva er det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har startet på p piller og har gått på det siden første dag jeg ikke mensen som var for 2 uker siden. Noen dager etter at mensen var slutt fikk jeg brunt utflod og dette fortsetter bare? Hva kan jeg gjøre for at det skal forsvinne eller hva er deg? Dette er utrolig irriterende fordi kjæresten min syntes det ikke er særlig delikat!

Besvart 06.12.2018 22:50
 

Svar
Hei jente 15 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Brun utflod er litt blodtilblandet, gammelt blod blir mørkt. Uregelmessig blødning og mellomblødninger er normalt de første månedene etter man har startet med p-piller. For de fleste vil det går over i løpet av tre til seks måneder, når kroppen har vendt seg til hormonene fra pillene. 

Vedvarer blødningene over lang tid kan du ta det opp med legen din. For noen kan det da hjelpe å skifte type p-piller. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den, eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex