Hopp til hovedinnholdet

Kjønnssykdom i halsen

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 års som har gitt en gutt munnsex for ca 1 uke siden. Jeg sugde han. Man han fikk ikke utløsning i munnen min. Denne gutten har jeg aldrig holdt på med før, men det skjedde bare. Dagen etter Var jeg ikke helt i form. Jeg hadde det vondt og ekkelt i halsen. Det var vondt i øverste del av magen. Magen har blitt bedre. Men halsen min blir bare verre og verre. Jeg sliter med at jeg begynner å hoste og blir veldig tørr i halsen, så jeg må drikke vann hele tiden. Noe som går utover søvn. Jeg er beskymret for at jeg har fått en kjønnssykdom i halsen. Jeg tenkte å skjekke meg ang det, men vet ikke hvor man gjør det?? Helsestasjonen?Jeg har ikke så særlig lyst til at mamma eller pappa skal finne det ut. Og vil helst holle det hemmelig. Jeg lurte også på om hvordan man fjerner sykdommen åg om foreldrene må vite de. Har også lest på nettet om at hvis man får en kjønnssykdom i halsen. Så sprer der seg også til underlivet, er det sant? Beklager for mye informasjon...

Besvart 02.01.2019 22:20
 

Svar
Hei

Ja det er mulig å få kjønnssykdom/seksuelt overførbar kjønnssykdom i halsen. Dette kan du sjekke gratis hos fastlegen din eller ved helsestasjon for ungdom. Antibiotikabehandling mot seksuelt overførbare sykdommer er også gratis.

Det er lurt å sjekke seg etter at du har hatt ubeskyttet sex med ny partner. Helsepersonell har taushetsplikt, og pleier ikke involvere foreldre i dette med smittesjekk og behandling hvis ikke ungdommen sier at det er greit.

Oppsøk gjerne helsestasjon for ungdom som kan ekstra mye om seksualitet og smitte. Noen seksuelt overførbare infeksjoner sprer seg til hele kroppen. Det er sjeldent. Oftest får man smitten der hvor to slimhinner har vært i kontakt. Hvis du tror du er smittet i halsen bør du sjekke deg der.

Les mer om seksuelt overførbare infeksjoner og andre sykdommer på Sexogsamfunn.no sine nettsider. Se også vedlagte artikler.

God bedring og lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex