Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta jomfrudommen min selv?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har sett noen videoer der noen tar fingerene opp i skjeden og mister jomfrudommen, er dette sant? Kan man ta en kondom på en hårbørste og stikke den opp i skjeden og miste jomfrudommen? Har tatt en beslutning at jeg vil selv ta min egen jomfrudom. Men er det mulig å ta den selv?

Besvart 11.01.2019 18:32
 

Svar
Hei jente 13!

Jenter har ikke jomfruhinne. Det betyr at verken du eller noen andre kan ta jomfrudommen.

Veldig mange tror at jenter har noe i skjeden som kan fortelle om en er jomfru eller ikke og tror at om en bruker fingre, dldo, hårbørste eller en penis så vil jomfrudommen eller jomfruhinnen forsvinne. Da er det ok å vite at dette ikke stemmer.

For å finne ut hva dette egentlig handler om, kan du lese vedlagte artikler.

Det betyr at du kan gjøre hva du vil når det gjelder onani eller sex ellers. Du er den eneste som kan vite hva du har gjort og med hvem - du bestemmer selv om du vil kalle deg jomfru eller ikke.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex