Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å ha trekant?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg, en venn og kusinen min har tenkt til å ha trekant snart. Er dette normalt? Vi bruker selvfølgelig kondom Hilsen gutt 15 år

Besvart 16.03.2019 09:16
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det er ikke noe som er normalt eller unormalt når det gjelder sex, så lenge de som er med på det samtykker og har glede av det. Det er likevel ikke så mange som er interessert i dette eller prøver det ut. Noen skryter kanskje av det, men det er ikke mange som prøver ut slike former for sex når de er på din alder. 

Hvis man skal ha trekant må man snakke med hverandre om hvem som skal gjøre hva. Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp. 

Når man skal utforske seksualitet sammen med en annen eller andre må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer. Du sier at dere skal bruke kondom, og det er bra!

 
Det er veldig viktig at dende man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt. Hvis en ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse. Når man er flere sammen er det lett at man kan presse hverandre til noe man ikke vil gjøre.
 
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom om dette. Ta gjerne med utskrift av det du har skrevet og svaret her, så slipper du å forklare så mye. 
 
Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex