Hopp til hovedinnholdet

Er litt plaget med kløe over hele pungen.

 

Spørsmål

Hei, jeg kan se fargeforskjell på undersiden av penis, det går fra undersiden av penis og nedover pungen.. og fargen er sånn rød/rosa. Og jeg kjenner og sånn litt lett svie i høyre testikell er og litt plaget med litt kløe over hele pungen. Så lurer på hva dette er. Håper på raskt svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålene dine.


Kløe på pungen er ikke så uvanlig og kan ha ulike årsaker:

Noen gutter barberer pungen og etter barbering så er det vanlig å få litt sår hud og det klør ofte kraftig når hårene er på vei til å vokse ut igjen. Det kan også komme små betennelser i hårsekker som kan klø. 

Man kan få sopp på pungen og i lyskene. Det gir ofte rød hud som er tydelig begrenset til vanlig hud. Det kan være litt fuktig eller med litt hvitt skjellende lag. Du kan lese mer om denne type soppinfeksjon her. 

Hvis du har eksem på andre steder på kroppen, kan det også ramme underlivet. Det vil gi rød og tørr hud som klør. Psoriasis er også en tilstand som kan gi kløende utslett, og det gir ofte røde hudflekker som flasser. 

Har hudforandringene du beskriver kommet med de andre symptomene som svie og kløe? 

Det kan være greit å få undersøkt dette av fastlegen din eller på helsestasjon for ungdom hvis plagene ikke gir seg. For oss på Ung.no er det ikke mulig å stille noen diagnose. 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene