Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å holde dusjstrålen mot underlivet?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, først ville jeg bare si at jeg bare tok et tema, for jeg fant ikke et tema som passet. Vel dette er kanskje litt rart, men jeg pleier å sette meg ned i dusjen også ta dusjhodet until underlivet. Da treffer de strålene en spessielt punkt(en sånn liten kule) og det syntes jeg er både deilig og litt vondt. Men jeg elsker det! Etterhvert så gjør det mer og mer vondt og jeg presser meg bare mer og mer til å holde dusjhodet der fortsatt. Jeg føler ett eller annet spesielt som gjør at jeg nesten holder på å besvime! Der holder jeg den lenge og jeg rister så mye siden det gjør så vondt(men er så deilig) og jeg holder på å besvime(tror jeg) ofte er dette i flere minutter. Men spørsmålene mine er: -er dette farlig? Kan det hindre at jeg får barn eller no annet? Jeg har gjort dette ganske ofte, masse ganger, kan noe ha skjedd? Eller er det helt ufarlig? -jeg tror grunnen til at jeg gjør dette er fordi jeg har lyst på sex eller lignende. Noen tips til å føle seg kåt og lignende sex?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14!

Takk for spørsmål.

Det du har funnet ut av, er hvordan du liker å onanere eller kose med deg selv for å få gode opplevelser og orgasmer. Vannet fra dusjstrålen treffer klitorisen din. Det er den som må stimuleres for at du skal få de gode følelsene du forteller om. De første gangene det skjer, kan det være både godt og vondt. Stimulerer en klitoris lenge på samme måte, kan det bli mer ubehagelig enn deilig.

En kan ikke bli gravid om en onanerer slik som du gjør - det er helt ufarlig og helt i orden. 

Så og si alle jenter og gutter onanerer og synes det er deilig. Noen finner raskt ut hva det er de liker, andre kan bruke tid på å finne ut av det. Uansett så er det en fin måte å bli kjent med sitt eget kjønn på og finne ut av hva det er som skal til for å få orgasmer og andre gode seksuelle opplevelser.

For å få orgasmer, er det fint å bruke litt tid på å finne ut av hva det er du liker og hvilke deler av kroppen som er deilige å ta på. Noen vet dette helt av seg selv, andre må finne ut av dette ved å kjenne etter og prøve seg fram. Skal en få orgasmer alene eller sammen med noen, er det viktig at en kjenner kroppen sin godt og at en klarer å tenke på seg selv som en seksuell person som har lyst til å ha det godt seksuelt alene eller sammen med noen. Her er noen tips du kan sjekke ut:

En gang du er alene, kan du kle deg naken og stille deg opp foran et heldekkende speil. Se på deg selv til du liker det du ser i speilet. Noen kan synes det er ok med en gang, andre kan trenge å se på seg selv flere ganger før det er ok.

Prøv ut ulike måter å berøre deg selv på og legg merke til hvordan du liker det og hvor på kroppen. En kan like alt fra myk og forsiktig berøring til hardere klaps og klyp.

For å få sett på kjønnet ditt, kan du legge deg på ryggen eller sette deg på huk. Bruk et speil og skill kjønnsleppene dine slik at du får sett de indre leppene, klitoris, skjedeinngangen og huden bak mot og rundt endetarmsåpningen. Hele dette området er svært følsomt og kan gi gode og sterke seksuelle opplevelser om de blir stimulert på en måte du liker. Her kan du også prøve ut ulike måter å berøre deg selv på for å finne de metodene og teknikkene som er riktig for deg. 

For å få gode opplevelser sammen med noen, er det ok å bruke tid på å onanere alene først. Hvordan en skal onanere, vil variere fra person til person og fra gang til gang. Noen kan like å ta en eller flere fingre i skjeden samtidig som en masserer klitoris, andre kan like å føre hudkappen fram og tilbake over hodet på klitoris. En kan like å bruke mye spytt eller glidemiddel, eller ikke noe i det hele tatt. For noen kan det kjennes godt og deilig å bruke håndflaten til å gni klitoris, andre kan synes det er godt å stimulere på siden av klitoris. Det er bare fantasien som setter grenser for hva som kan være godt. 

Når en holder på med slike øvelser, er det ikke uvanlig å få seksuelle fantasier og bli kåt. Alt det du lærer om kroppen din, hvordan du liker å bli berørt og eventuelle fantasier vil gi deg mye ny og viktig informasjon slik at sex blir godt for deg.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Onani
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om onani