Hopp til hovedinnholdet

Jeg står mitt i en krise og vet ikke hva som er rett. Bestevennen min har begynt å selvskade og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. jeg står mitt i en krise og vet ikke hva som er rett. bestevennen min har begynt å selvskade seg selv og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. vi går ikke på samme skole, men hun har fortalt meg at hun ikke har det så bra på skolen med vener og familie hjemme. i vert fall ikke etter at hun ble tatt i å røyke på skolen. jeg vet ikke om jeg skal si i fra til moren og faren hennes hva hun driver med å de kan hjelpe. men samtidig er jeg redd hun skal bli sur. på meg. og jeg vil ikke miste hun. vi har vert bestevenner siden barnehagen altså 13 år. hun er mitt alt å jeg kan ikke miste henne. halve meg føler at jeg burde fortelle foreldrene hennes fordi det kan vær det rette. men jeg er redd hun skal bli sur på meg... så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. hva syntes dere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om råd. Jeg forstår at du står i en vanskelig situasjon hvor du er veldig bekymret for venninnen din.

Det er ikke godt å se at den som vi bryr oss om strever. Det kan høres ut som hun har det vondt inni seg og at hun har det vondt både på skolen og hjemme. Det kan høres ut som hun er ensom og at hun ikke helt vet hva hun skal gjøre for å få det bedre.

Du er hennes beste venn og venninnen din er heldig som har deg som venn som bryr seg så mye om henne.

Jeg vil råde deg til å si til henne at du er bekymret for henne og at hun burde snakke med helsesøster på skolen sin om det som plager henne og gjør at hun ikke har det bra.

Jeg vil også råde deg til å snakke med helsesøster eller foreldrene dine om hvordan det er for deg å være i en så vanskelig situasjon.

Dersom venninnen din ikke ønsker å snakke med noen så kan du si til venninnen din at du ønsker å snakke med foreldrene hennes fordi du ser at hun trenger hjelp.

Da sier du fra på forhånd og dere kan snakke om hvorfor du tenker at det er best for henne.

Håper dette ga deg noen svar på det du lurer på!

Legger ved noen artikler til deg som kan være nyttige.

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg / kriser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg / kriser