Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hun er 168cm og lurer på om hun er overvektig.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en jente på 14 år på ca 168 ca og jeg veier 71kg. i stad tok jeg en test som sa at jeg var overvektig. jeg bare lurer på om jeg er det. kan dere gi meg et bedre svar?

Besvart 12.11.2017 12:23
 

Svar
Hei jente (14)

Veldig mange unge lurer på om de veier for mye eller for lite i forhold til sin egen høyde. Dette er et spørsmål som er vanskelig å svare på fordi det er så mange faktorer som spiller inn. 

Disse faktorene er: hvor langt du har kommet i puberteten, hvor mye du trener og hvordan kroppen din er bygd opp. Gener spiller også en viktig rolle her.

Uansett hva vekten forteller deg, er du en vakker person og flott jente! Vær stolt at den kroppen du har!

Når jeg regner ut din KMI (kroppsmasseindeks - balansen mellom vekt og høyde), ser jeg at du ligger i øvre del av det som er anbefalt å veie ut fra din høyde, men dette betyr nødvendigvis ikke at du er overvektig.

Det beste svaret vil en helsesøster som kan snakke med deg ansikt til ansikt og se deg i virkeligheten, gi deg. Kanskje du kan gå til helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom? 

Jeg legger også ved noen artikler som du kan lese. Ta godt vare på deg selv:)

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Løper i sand (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Fakta om kondisjonstrening

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Hvordan bør du trene utholdenhetstrening? Treningseksperten vår gir deg tipsene!

Les mer

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesøster eller ernæringsfysiolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett