Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker på å stille i bikinifitness. Bør jeg det?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei! jeg er en jente på 17 blir snart 18 nå i år og jeg ønsker å stille i bikinifitness. Jeg elsker å trene og det er det jeg driver med så og si hver dag. Det jeg lurer på er hvordan man kan melde seg på, og er det en aldersgrense? Jeg har prøvd å søkt litt på nettet men finner ikke ut hvordan man melder seg på... noe annet jeg sitter å tenker på er at jeg tror ikke foreldrene mine blir så fornøyd om jeg vil stille i bikinifitness, siden de mener det ikke er så fint at jenter har så mye muskler osv og tross alt står jo man på en scene bare i bikini og viser kroppen sin, føler det blir litt rart, men er det noe jeg burde tenke på? eller skal jeg bare følge drømmen? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så spennende at du har satt deg så klare mål. Jeg kan heller ikke finne none tydelig informasjon om påmelding og aldersgrense for å stille i bikinifitness. Men det ser ut som det kanskje er en aldersgrense på 18 år. Norges kroppsbygger- og fitnessforbund har en nettside hvor du kanskje kan finne ut litt mer. Sjekk den ut her.

Når det er sagt, så krever det en ekstrem innsats både når det gjelder trening og kosthold for å få så mye muskler og så liten fettprosent som det forventes i slike konkurranser. Og det krever mye kunnskap på disse områdene. Det også på mange måter usunt for kroppen å utsette den for dette, og særlig i ung alder når kroppen fortsatt er under utvikling. Jeg vil altså fraråde deg å satse på denne idretten nå. 

Å ha en sunn livsstil med trening og et sunt kosthold er selvfølgelig bra. Og det at du elsker å trener er kjempeflott, og jeg tenker at det er viktig at du beholder den gleden. Mange av de som driver med kroppsbygging må i perioder ha et så strengt treningsregime at mye av gleden og lysten ved det forsvinner. Og det er jo synd. 

Man trenger ikke stille i en konkurranse for å være stolt av kroppen sin. 

 Hva du velger er opp til deg, men det er nok ikke dumt å snakke med foreldrene dine om dette. Ofte er det jo lettere å finne ut hva som er riktig for en hvis man får delt tankene sine med andre. 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

"Fit", "ripped", eller markert - men ikke nødvendigvis sunn

Markerte muskler og sixpack er ikke synonymt med god helse. Her kan du lese hvorfor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett