Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å begynne å trene, er det treningsformer du vil anbefale?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er ikke i toppform, så jeg ønsker å begynne å trene. Det er også litt magefett jeg vil bli kvitt. Jeg har lyst til å trene på egenhånd, og helst ikke blandt andre. Jeg er åpen for alle mulige treningsformer, men jeg har ikke utstyr annet enn tøy.. er det noen treningsformer du vil anbefale? Hilsen, tenåringsjente

Besvart 14.09.2018 14:27
 

Svar
Hei Jente, 14 år!

Takk for spørsmålet ditt til oss i ung.no! Flott at du har lyst til å komme i gang med trening. Det har ingenting å si at du ikke har utstyr, heldigvis er aktivitet og trening noe man enkelt kan gjennomføre uansett.


Det kan gjøres i form av styrketrening, utholdenhetstrening (løping, sykling, langrenn, hoppetau, trampoline, løping i trapper osv.), eller turer i skog og mark. All aktivitet er trening, så det er kreativiteten som stopper mulighetene. Gjerne varier treningen din ut i fra det du kjenner du har lyst til å gjøre. 

Jeg legger ved en artikkel om styrketrening, styrketrening du kan gjøre hjemme, samt en artikkel som handler om å ha det gøy med treningen. Håper disse kan være inspirerende og nyttig for deg.

Lykke til!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

trener styrke (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett