Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg skrive på min CV når jeg søker jobb at jeg har vært medlem i Unge Høyre

Jente 16 år
 

Spørsmål

Kan jeg skrive på min CV når jeg søker jobb at jeg har vært medlem i Unge Høyre? Hva vil skje om arbeidsgiveren min stemmer f.eks. Arbeiderpartiet? Har det negative virkninger. Eller skal jeg bare la vær å skrive det på min CV?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Som regel er det absolutt en fordel å vise at man har vært engasjert i organisasjoner eller politisk engasjert. Dette er fordi at det å være medlem av en organisasjon eller et ungdomsparti kan gi nyttige erfaringer og kjennskap til samfunnet og organisasjonsliv, som ofte er relevante ting å fremheve når man søker jobber. 
 
Det kan jo være at den som leser søknaden din er tilhenger av et annet partis politikk, men sånn er det jo på de fleste arbeidsplasser - folk stemmer ulikt og har forskjellige meninger også der. Ofte er det jo også en fordel å ansette noen som tenker andre tanker enn en selv, for å få nye ideer på arbeidsplassen! 

Jeg tror derfor at du kan ta med dette på CV'en din, og dersom det er sik at du ikke lenger er medlem av Unge Høyre, så kan du jo heller si noe om hvorfor det i et eventuelt intervju dersom de spør. 

Lykke til med jobbsøking! 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg 2019
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn