Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense på kjøp av lighter

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, i dag skulle jeg kjøpe lighter på Coop Prix. Men da jeg spurte om en lighter sa damen i kassen "Det får du ikke kjøpt". Etterpå har jeg lest en del om det, og finner ikke bevis om at det er 18 grense på lightere. Enda en ting; Det er 12 års-grense på stjerneskudd nå, som er mye "farligere" en en lighter. Haha. Skal ikke bruke den til å tenne røyk med eller noe (Vet man om skadene Røyk, Snus og Narkotika gjør bør man ha hode til å forstå at det er farlig). Skjønner at damen ikke ville selge til meg om hun har fått ordre om å ikke selle til "mindreårige". Men da skal butikken få høre!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at det kan være frustrerende at man ikke får lov til å kjøpe en lighter når det ikke finnes noe forbud mot å selge dette til mindreårige.

Selv om det ikke finnes noe forbud mot å selge lighter til mindreårige, kan butikken ha interne retningslinjer på hvem de kan selge lightere til. Dette er det vanskelig å gjøre noe med. Samtidig er det slik at (selv om dette ikke er tilfellet for deg slik du beskriver det) butikkene kan nekte å selge ting som de har mistanke om at skal brukes til en ulovlig handling. Som for eksempel at de kan nekte å selge alkohol til de som de har en mistanke om at i realiteten handler til mindreårige.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser