Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er det ulike aldersgrenser på spill?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hvorfor er det satt forskjellige aldersgrenser på spill. Hjemme har jeg et skatespill som er 16 år. Hvorfor? De spillene som inneholder våpen og vold rammer ikke akkurat meg og min helse. Hilsen E.G

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Det er ulike aldersgrenser på spill fordi spill har ulikt innhold, og det kan være mange grunner til at et spill får en 16-årsgrense. På denne siden kan du søke opp alle spill og der kan du sjekk hvorfor det har fått den aldersgrensen det har.

Grunnen til at vi har aldersgrenser og små innholds piktogrammer på spill er fordi det skal gi en pekepinn om hva slags innhold du kan finne i spillet. Symbolene og aldersgrensen er hovedsakelig til for å beskytte barn mot uønsket eller skadelig innhold ved at foreldre får en veiledning når de kjøper spill. Det er vanskelig å sette seg inn i innholdet i et spill bare ved å lese omtalen eller se en trailer, og derfor er merkingen en god hjelp for foreldrene til å avgjøre om spillet passer for deres barn. Merkingen er selvfølgelig også en hjelp til alle som vet at det er noen typer innhold de ønsker å holde seg unna. Jeg kjenner flere voksne som velger bort spill, som de skal spille selv, fordi det inneholder skrekk-elementer.  

Hva man tåler er selvfølgelig en individuell sak og veldig forskjellig fra person til person. Aldersgrensene på spill er også bare veiledende og det er opp til foreldre å «overprøve» en aldersgrense hvis de ønsker det.  Det er jo foreldre som kjenner sine barn best og derfor bør kunne ta denne avgjørelsen.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser