Hopp til hovedinnholdet

jeg skal være alene hjemme i helgen, og er redd for at jeg ikke kan høre brannalarmen

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal være alene hjemme i helgen (1 natt). Jeg er litt husredd, men det jeg tror er det største problemet er at jeg ikke tror at jeg ville våknet hvis brannalarmen ulte. Jeg har ingen naboer jeg kunne gått til, og jeg bor i en 2-mannsbolig, men de som bor under oss er ikke hjemme. Familien min er på hytten ca 1 time unna, og ellers har jeg ingen andre familiemedlemmer i nærheten. Jeg tror jeg bor i et trygt strøk, men det er i sentrum... Bør jeg være våken hele natten i tilfelle det ble brann, innbrudd eller noe sånt? (Tok spørsmålet på aldersgrenser siden jeg ikke vet hvor det passet) Hilsen jente 14, snart 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss!

Du skriver at du skal være hjemme alene en natt til helgen, men at du er redd for at du ikke skal høre brannalarmen om den uler midt på natten. Du skriver også at du er litt usikker på innbrudd.

Har du en venn/venninne som kan sove over sammen med deg? For jeg tenker at du kanskje er litt redd eller usikker på det å være alene. Med to kan man føle seg tryggere, og det er også kanskje mer hyggelig?
Jeg synes uansett at du skal snakke med foreldrene dine om dette, kanskje dere kan finne gode løsninger sammen, der alle er fornøyd?

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Har du mye ansvar?

Bekymra gutt (colourbox.com)

Å måtte ta ansvar kan være bra for barn og ungdom. Men hvor går egentlig grensen for hvor mye du klarer å bære på dine skuldre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser