Hopp til hovedinnholdet

Liker en jente som er 3 år yngre

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei, jeg har møtt en jente på internet, vi har pratet med hverandre lenge og begge liker hverandre. vi har begge lyst til å møtes å bli bedre kjent, men blir dette for dumt når jeg er 96 og hun er 99?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så hyggelig at du har funnet en jente du liker! Det kan være sant at tre års aldersforskjell er mye når dere er såppass unge, og du må være klar over at hun kanskje har helt andre forventinger til deg og et eventuelt forhold enn det du har. Allikevel betyr det ikke at det nødvendigvis er dumt at dere møtes. Du må se an hva som føles rett og at du gir henne mulighet til å si ifra dersom hun syns aldersforskjellen er ukomfortabel.

Det er også viktig at du husker at folk kan gjerne fremstå ganske annerledes på internett enn hvordan de er på ekte. Det kan hene at hun viser seg å være annerledes enn du hadde forventet når dere eventuelt møtes på ekte. Det er lurt å huske på at ekte følelser oppstår først når man har møtt hverandre og blitt ordentlig kjent. Dersom du skal møte henne bør dere møtes på et offentlig sted, og det kan være lurt å ha med seg noen du stoler på. 

Jeg vil også minne om at seksuell lavalder i Norge er 16 år, noe du bør huske på dersom det skjer noe mer mellom dere!

Jeg håper det går bra og ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser