Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kommer man i kontakt med folk som selger e-sigaretter?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hvis jeg vil få tak i e sigarett må jeg kjøpe det på svartemarkede og isåfall hvor få man kjøpt det da. Hvordan kommer man i kontakt med folk som selger deg ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du lurer på hvordan du kan få tak i elektroniske sigaretter. Du vil ikke kunne kjøpe elektroniske sigaretter ettersom du er under 18 år. Hvordan eller hvem du kan kontakte for å skaffe e sigaretter kan jeg ikke svare deg på. Det er ikke meningen at du skal bruke dem når du er 13 år.

Det finns mange forskjellige elektroniske sigaretter både med og uten nikotin. E sigaretter inneholder ampuller med en væske som varmes opp slik at den fordamper og ser ut som røyk. Væsken i ampullene finns som sagt både med og uten nikotin. Nikotin er et sterkt avhengighetsskapende stoff, altså et stoff kroppen raskt kan bli avhengig av. Hvordan ville det vært for deg hvis du eventuelt ble avhengig av nikotin?

Elektroniske sigaretter er et nytt produkt som vi enda ikke vet nok om. I Norge er det ikke lov å selge e-sigaretter med nikotin. Elektroniske sigaretter uten nikotin kan kjøpes i Norge og har 18 års grense. Helsemyndighetene vil beskytte ungdom og voksne mot mulige helseskader av e sigaretter. Det trengs mer forskning for å finne ut hva stoffene i de gjør med kroppen og på hvilken måte de eventuelt skader kroppen. 

Her kan du lese mer om e-sigaretter. Du kan også ringe Røyketelefonen 800 400 85 hvis du har flere spørsmål. Det er gratis og du trenger ikke si hva du heter.

 

 


Vennlig hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser