Hopp til hovedinnholdet

Forventer han at jeg skal være klar for å ha sex?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er ikke sikker på om aldersgrense er et passende tema, men det får gå. Jeg har snakket en del med en gutt og det ser ut til å gå veldig bra med oss... Ser egentlig ut som vi er et par men ingen har nevnt det enda.. Men Men.. jeg usikker hva han forventer? Vil han at jeg skal vær klar for å ha samleie eller om han vil andre seksuelle handlinger. Jeg overtenker sikkert situasjonen, men jeg vil være der for han men betyr det at jeg må putte meg ut sånn som det? Tenk hvis jeg blir dompet etter at vi har gjort noe.. Hva gjør jeg da? Æææ hvorfor kan jeg ikke bare nyte å ha han i nærheten.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det høres ikke ut som om du er klar for å ha sex med han, og da skal du heller ikke gjøre det. Jeg vet ikke hva han forventer, men han bør ikke forvente at du skal være klar for å ha sex med han når han er det. Hvis han virkelig er glad i deg og ønsker å være sammen med deg så kommer han til å vente til du er klar for det. Jeg tror jo det er en god idé om dere faktisk blir sammen før dere har sex med hverandre, og du skal aldri gjøre det før du er klar for han og kan stole på han. Du skal ikke la deg presse til å gjøre noe du ikke vil, og du må i alle fall ikke føle at dette er noe du må gjøre for å beholde han. Det er det ikke. Hvis han ikke har prøvd å hinte til at dere skal ha sex tidligere så tror jeg heller ikke at han forventer det. Du trenger ikke å bekymre deg for det før det blir et tema! Og om det blir det må du bare være ærlig med han og si at du ikke er helt klar for det helt enda. 

Hvis du føler at dere oppfører dere som kjærester og at det har gått lang nok tid til at dere burde bli det, så synes jeg du skal snakke med han om det. Fortell han hva du føler for han og si at du kanskje synes det er på tide at dere blir kjærester på ordentlig. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

- Jeg vet ikke om jeg vil ha sex eller ikke?

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Jeg vet ikke om jeg er klar for å ha sex. Jeg har litt lyst på det og føler jeg må siden "alle andre" har det, men samtidig er jeg veldig usikker på om jeg er klar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser