Hopp til hovedinnholdet

Hva er aldersgrensa for å jobbe i barnehage?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg hår får et tilbud om å jobbe noen timer I uka I en mat butikk. Men jeg vil ikke jobbe I en mat butikk. Så jeg lurer på hva er aldersgrensa får å jobbe I barnehage? Og hva kan jeg gjøre eller si til mamma og pappa om at jeg heller vil jobbe I en barnehage??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål!

Det er flott at du har fått et tilbud om en jobb i en matbutikk, men du må selv bestemme om du vil jobbe der eller ikke. Det er ikke så gøy å ha en jobb man egentlig ikke er motivert for.

Det er barnehagen som bestemmer om du kan jobbe der eller ikke. For å vite om du kan få jobb i en barnehage kan du gå innom ulike barnehager i nærmiljøet ditt og spørre om de trenger hjelp. Husk at barnehagene bare er åpne på dagtid, og da er kanskje du på skolen?

Det er ikke alt det er så lett å forklare for foreldrene sine. Du bør rett og slett være ærlig med foreldrene dine og forklare at du ikke har lyst til å jobbe i matbutikken, men har lyst til å se etter andre jobber. Kanskje de har noen gode forslag?

Det finnes mange andre steder enn i en matbutikk du kan få jobb! Du kan prøve andre butikker, kontorer, bedrifter, frisørsalonger osv. Prøv å tenke igjennom om det er noen andre steder der du bor hvor de kan trenge hjelp.

Håper dette svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer

CV for deg uten jobberfaring

Jente sitter i gresset med en pc (colourbox.com)

Hva skriver du egentlig på CVen om du aldri har hatt noen vanlig jobb før?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser