Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene mine bestemme om jeg kan ha med telefonen min på soverommet eller ikke?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg blir 16 år nå til høsten, og begynner på videregående. Jeg lurer på om foreldrene mine kan bestemme om jeg kan ha med telefonen min på soverommet eller ikke? De sier bare at den ikke har noe der å gjøre på natten osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvor telefonen skal være om natten er en diskusjon i mange familier. Når foreldrene dine ikke vil at du skal ha den på rommet, så er det kanskje fordi de er redde for at du skal bruke den om natten og ikke få nok søvn? I så fall så gjør de jo dette ut fra en tanke om hva som er best for deg.

Likevel kan jeg forstå at du ønsker å være med på å bestemme hvor telefonen skal ligge og å ha kontroll på den. Jeg synes du skal be om en samtale med foreldrene dine om dette på et tidspunkt hvor det er fredelig og hyggelig hjemme. Si at du forstår at de bekymrer seg for at du skal bruke telefonen om natten, men at du vil ta ansvar for at det ikke skal skje. Så kan dere kanskje sammen lage en plan hvor du bygger tillit og viser dem at dette går fint. Dere kan for eksempel begynne med noen netter, vurdere hvordan det går og så trappe opp.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser