Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil helst flytte til mamma!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Da jeg var 12 år bestemte jeg å bo like mye hos mamma som hos pappa. Jeg syntes det jeg gikk helt fint til jeg fylte 14. Føler bare at jeg ikke har det så bra som jeg hadde det hos mamma. Jeg vil helst flytte inn hos mamma, men når jeg sier det til pappa sier han bare at vi kan snakke om det siden. Nå har det gått 2 måneder og han har ikke tatt det opp. Når jeg er samme med pappa synes jeg det bare blir så mye negativt rundt han og det blir ikke lettere med tiden som går. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, mamma synes det er helt greit at jeg vil flytte inn helt hos hun. Og jeg vil gjerne dette så fort så mulig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ganska vanlig at man trenger ulike samværsavtaler i ulik alder. Det å ville bo 50/50 passet kanskje veldig godt da du var 12. I følge barneloven har du krav på å bli hørt i saker om hvor du vil bo. Det kan være vanskelig for faren din å gi slipp på å være en like viktig forelder for deg som moren din. Det er mange følelser som spiller inn.

Dersom faren din fortsatt ikke vil høre på deg kan du og moren din ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. Der kan du bli hørt og få hjelp til å snakke med faren din om hvordan du vil ha det.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser