Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine vil ikke ta meg til legen

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg lurte på om man kan bestille lege time når man er 15, foreldrene mine vil ikke ta meg med til legen så må ta til egne veier. eller er det enn annen som kan bestille det for meg utenom foreldre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei!

Takk for at du skriver til oss!

Du er 15 år og det betyr at du kan gå til lege uten at foreldrene dine er med.

Dersom du trenger lege for å snakke om prevensjon eller seksuell helse kan du gå til lege på helsestasjon for ungdom. Der er det ingen timebestilling.

Jeg synes det er trist å lese at foreldrene dine ikke vil ta deg med til legen. Hvis det er sånn at du opplever at mamma og pappa ikke forstår deg eller lytter til deg så vil jeg oppfordre deg til å snakke med helsesøster på skolen din. Kanskje kan helsesøster hjelpe deg med å snakke med foreldrene dine slik at de forstår, og at forholdet mellom foreldrene dine og deg blir bedre.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser