Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få moren min til å endre mening?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har tenkt å reise til Canada denne Sommeren og jeg er fast bestemt på at jeg SKAL tjene 20.000 kr intill den tid, men problemet mitt er at jeg bare er 16 år. Grunnen til at jeg vil reise til Canada er fordi jeg vil møte kjæresten min der, men det er litt vanskelig å fortelle moren min det. Om jeg sier at jeg vil reise pga å møte hun, får jeg bare høre at det er tull. Så det jeg lurer på er: Hva slags begrunnelser kan jeg bruke for å endre min mors mening? Moren min har selv sakt at jeg er svært selvstendig og det føler jeg også. Jeg føler meg også mer voksen enn andre mennesker på min alder. Jeg føler jeg er klar for å reise alene

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Forstår at du har veldig lyst til å besøke kjæresten din i Canada. Det at du ønsker å besøke kjæresten din er en god grunn til å reise til Canada på ferie.

Jeg tenker at det å være ærlig med moren din om hvorfor du ønsker å reise på ferie til Canada er lurt. Samtidig kan du jo finne andre grunner til å reise til Canada. Landet er stort og har mye å by på. Men det at du ønsker å møte kjæresten din bør moren din få vite om.

Siden du er 16 år og ikke myndig så er det moren din som bestemmer om du får reise. Hun kjenner deg og kan vurdere om det er greit at du reiser alene. Lyver du om motivet for å reise så kan det kanskje gjøre det vanskeligere for deg å få reise.

Lykke til. 

Vennlig hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Bli bedre kjent med kjæresten din

Gutt hvisker til jente (colourbox.com)

Noen kjenner hverandre godt og vet alt om kjærestens ønsker og behov. Andre vet ikke så mye. Kanskje kan det å bli litt mer kjent med andre sider av kjæresten gjøre at forholdet blomstrer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser