Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at mamma og pappa skal skilles

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Pappa har sagt at jeg skal få grand theft auto når jeg blir 14 men jeg er redd for at mamma og pappa skal bli skilt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er veldig forståelig at du er redd for at foreldrene dine skal skilles. Det tror jeg de aller fleste barn synes er vanskelig. Det beste er at du forteller dem at du er redd for dette. Det kan være vanskelig å spørre om, men det er kanskje bedre enn å gå rundt og være redd.

Du kan spørre én om gangen - eller begge. Du kan skrive brev til dem hvis det er lettere for deg. Det er deres liv, men det er også ditt og søsteren din sitt liv. De har kanskje godt av å vite om at du er redd for dette. Det er viktig at de tar dine bekymringer i betraktning og på alvor.

Mange får god hjelp av helsesøster eller sosiallærer. De er ofte veldig gode til å snakke med barn og unge i slike situasjoner som din. Skal dine foreldre virkelig skilles må de til familievernkontoret for å snakke om hvordan de skal være foreldrene dine også etter de eventuelt går fra hverandre. Du kan også be om å få være med og si din mening her.

Håper dette er til nytte for deg!
Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser